Visionbloggen

Äktenskap, arbetsliv och fackliga rättigheter

Under frukosten idag, inför andra dagen av den europeiska fackliga konferensen om HBTQI-personers rättigheter i arbetslivet i Madrid, var stämningen spänd och hoppfull. En av de tyska representanterna livestreamade från tyska Bundestag där debatten om könsneutralt äktenskap var i full gång. För bara tre dagar sedan öppnade Angela Merkel för en omröstning om den rättighet som HBTQ-aktivister och organisationer kämpat för i årtionden. När frukosten var uppäten hade en majoritet röstat igenom förslaget och jubel utbröt bland oss som var närvarande.

Vad har då rätten att gifta sig för betydelse för arbetslivet och för våra fackliga organisationer? Under gårdagen lyftes flera exempel på hur det i många länder fortfarande finns rättigheter i både lag och kollektivavtal, som extra semesterrätt och rätt till ledighet vid en partners (allvarliga) sjukdom, som är kopplade till äktenskapet. Arbetstagare med barn, men som inte är biologiska föräldrar, ifrågasätts eller nekas föräldraledighet. Även om många länder har olika former av civila partnerskap för samkönade par så behandlas de samlevnadsformerna inte lika i alla avseenden, även på arbetsmarknaden. Rätten för samkönade par att gifta sig har förstås ett stort symbolvärde som också har betydelse för många människor i vardagen. Spanska aktivister berättade att många arbetstagare, som tidigare inte vågat, kom ut på sina arbetsplatser när Spanien införde könsneutralt äktenskap 2005 eftersom rätten för många innebär ett erkännande.

När det fackliga mötet inleddes för dagen för en stund sedan möttes de tyska representanterna och aktivisterna på plats av stående ovationer, applåder och kramar. Rörda till tårar fortsätter vi nu att förbereda den deklaration om HBTQI-personers rättigheter på arbetsplatsen som ska antas senare idag. Kampen fortsätter!

Rekommendera artikeln till en vän: