Visionbloggen

Chef, sommar och uppkopplad jämt? Yes!

Snart är den här. Semestern. Denna härliga tid då vi äntligen ska få bara vara. Njuta. Lyxa. Slappa. Må bra. Umgås med familj och vänner.

Ha ha – visst ger det ångest att bara läsa dom orden? Knäppa förväntningar att några veckor på året ska fixa något som vi inte gjort på de övriga 48 veckorna. Det fungerar givetvis inte. Det måste gå resten av året också. Som chef är jag en förebild. Och jag erkänner. Jag hinner njuta. Jag hinner lyxa. Jag hinner slappa, må bra och umgås med familj och vänner. Hela året. Kanske inte alltid lika mycket som jag skulle vilja. Men tillräckligt för att jag ska vara en hel människa. En glad människa. OCH likaväl som jag hinner det hela året, så tänker jag vara uppkopplad på semestern! Så det så! Får man säga så? Jag kommer att vara tillgänglig för mina medarbetare varje dag under semestern. Jag kommer att svara i telefonen när den ringer (om den ringer :-). Jag kommer att kolla mailen varje dag. Det har blivit ett sätt att leva. Ett sätt att vara. Och jag väljer det själv. Det är ingen annan som kräver det här av mig. Jag vill ha det så. Jag läser så mycket nu inför semester, på alla möjliga sajter och i tidningar, där det står om vikten av att koppla bort sig och inte vara nåbar/tillgänglig mm. Är du chef: Hur gör du själv? Ärligt?! Jag har hört så många chefer prata om det här, och samtidigt vet jag hur de själva gör. De kopplar inte alls bort sig. Så jag tycker vi ska vara ärliga. MEN den stora skillnaden är ju att jag väljer själv. Det är ingen annan som kräver det här av mig. Det är mitt val. Så vill jag ha det på semestern. Uppkopplad varje dag. Min livsstil som chef. Det ger mig trygghet att övriga tiden njuta, lyxa, slappa och må bra

 

  • Carin Neanro

    Hej Affi!
    Även jag är delvis uppkopplad på semestern! Kollar mailen några ggr i veckan, men telefonen har jag inte på! Har kollegor som medarbetarna kan ringa till när jag är borta!
    Ha en toppensemester!!
    Carin

Rekommendera artikeln till en vän: