Visionbloggen

Få en halvtimma per dag med digital skyddsrond!

För två år sedan lärde jag mig att använda ”uppgifter” i outlook. Det var på en endagarsutbildning om effektivitet och för mig var det en riktig aha-upplevelse. Jag började använda funktionen direkt, och det har hjälpt mig att systematisera mycket i arbetslivet. Mindre att hålla reda på i huvudet, och mindre som ramlar i mellan. Bättre planering och tidsanvändning. Allt detta fick jag av en endagarsutbildning! Förra veckan visade en kollega mig hur jag gör för att visa powerpointbilder för en grupp samtidigt som jag själv, men inte dom, ser mina anteckningar för varje sida. Så enkelt när jag fick se hur en gör! Tänk så många gånger som jag visat bilder och varit tvungen att skriva ut mina anteckningar…. Vad visar dessa två exempel? Jo, precis det som Vision visat i en undersökning nyligen – ofta har vi väldigt fina system till vårt förfogande, men för lite utbildning/kunskap för att nyttja dom till max! En halvtimma om dagen kostar IT-strulet. Då är också tidsåtgång för undermåliga system inräknade som det största problemet – men som nummer två kommer för lite utbildning för personalen! En halvtimma om dagen per person! Räkna lite på det… Hur ser det ut i din organisation? De flesta vet inte riktigt – jag rekommenderar varmt att ni gör en digital skyddsrond, en IT-skyddsrond helt enkelt! Hur du gör kan du läsa på Visions hemsida, http://vision.se/Din-trygghet/Arbetsmiljo/Digital-arbetsmiljo/IT-skyddsrond/

Lycka till med effektiviseringen!

 

Rekommendera artikeln till en vän: