Visionbloggen

Boka lunch med chefens chef

Igår hade jag förmånen att få inleda ledarskapsdagarna på Tylösand tillsammans med vår moderator Elaine Eksvärd. Under två dagar har vi lyssnat till några av Sveriges just nu kanske mest intressanta chefer. Fyllda av intryck sitter nu jag och ett gäng deltagare på flygplatsen i Halmstad.

Först upp på scen var Antje Jackelén, Cilla Benkö och Ann Sofi Lodin. I sina roller som ärkebiskop, VD för Sveriges radio och regiondirektör representerar de den högsta ledningen. Att vara chef på högre organisatoriska nivåer är speciellt. Det är att föra ut mål, visioner och värderingar via sina underställda chefer i en eller flera chefsnivåer. Det kräver ett tydligt helhetstänk och stor förmåga att kunna delegera på ett tillitsfullt sätt. Ibland behöver också den högre chefen vara tillgänglig ute i organisationen och här tycker jag att Cilla Benkö kanske kom med ett av ledarskapsdagarnas mest tilltalande tips.

Cilla har medarbetarluncher. Vem som helst som arbetar inom Sveriges radio kan boka in sig på en lunch med henne. På intranätet kan medarbetare som vill leta rätt på ett datum och tid som passar. Det här kan, om det görs rätt, skapa en härlig transparens och pristiglöshet i organisationen. Lärorikt för alla. Jag önskar att jag gjort så när jag en gång i tiden hade rollen som chefernas chef. Om du är högre chef , testa att öppna din kalendern och låt de som vill boka lunch med dig. Har inte din chefs chef bjudit  in till lunch ännu? Förekom och ta ett eget initiativ, hänvisa till Cilla om du får ett frågetecken som svar.

Avslutar med att bjuda på en bild från Tylösand, längtar redan till nästa års ledarskapsdagar!

Visar DSCF0338.JPG

Rekommendera artikeln till en vän: