Visionbloggen

Positiv respons på Visions lagförslag mot mobbning!

Idag presenterade vi lagförslaget på ett riksdagsseminarie. Salen var full och responsen positiv till att Vision kommit med ett konkret förslag på en lagtext.
Flera riksdagsmän från olika partier ställde sig positiv till vårt konkreta förslag. En feedback vi fick var ett tack till Vision för att vi bidragit med en så konkret materia som en föreslagen lagtext, vilket gör att diskussionen bland lagstiftande riksdagsmän kan ta klivet framåt och handla om olika varianter på formuleringar.

Det var också något som avspeglade sig under frågestunden. frågorna handlade om lagstifningens konstruktion och eventuella effekter i relation till övrig arbetsrätt. Ett av våra mål idag var att diskussionen skulle ta ett efterlängtat steg frammåt och handla om HUR en lag kan formuleras, inte om mobbning i arbetslivet är ett problem eller inte. Det är sen länge ett faktum.

Nu jobbar vi vidare och hoppas att flera samarbeten med politiska partier, fackförbund, arbetsgivarorganisationer och andra organisationer tar fart för att täppa igen luckan i lagstiftningen!

Rekommendera artikeln till en vän: