Visionbloggen

Schysta arbetsplatser i socialtjänsten

Vision arbetar för att du ska kunna få ett så bra arbetsliv som möjligt. Du som har valt att utbilda dig till socionom har ett fantastiskt yrke framför dig med stora möjligheter att arbeta inom olika områden.

När Vision i olika sammanhang frågar vad socionomer uppskattar med sitt yrke är det mötet med människor. Brukare, klienter, patienter, kollegor på den egna arbetsplatsen eller från andra aktörer. De allra flesta rekommenderar andra att såväl utbilda sig till socionom eller att börja på just deras arbete.

Att Vision just nu fokuserar på och uppmärksammar de missförhållanden som finns inom vissa områden och på vissa verksamheter inom socialtjänsten syftar till förändring. Vi vill driva på för att alla arbetsplatser ska vara så bra som möjligt när du, eller någon av dina studiekamrater börjar där. När du börjar din yrkesbana ska du vara garanterad en bra introduktion men du behöver också ha erfarna kollegor som guidar dig in i yrkesutövningen.

Idag är personalomsättningen alltför hög på många håll. Vision arbetar på olika sätt för stabila arbetsgrupper, där personer med erfarenhet vill och väljer att stanna kvar. På så sätt kan kvaliteten på verksamheten bli bra både för medborgare och för dig som kommer ny. Ett sätt är att driva på för att regeringen ska tillsätta en nationell kommission som verkar för goda arbetsvillkor och kvalitet i hela socialtjänsten.

Kategori:
  • Annett Haaf

    Bra skrivet, precis så är det

Rekommendera artikeln till en vän: