Visionbloggen

Vad är Karriär

 Att få en god position? Min levnadsbana? Min körväg? Trivas på arbetet? Få ihop livspusslet? Detta är några exempel på hur man kan tänka om Karriär. Visions medlemslöfte innebär att vi tillsammans skall arbeta för att du skall få ut så mycket så möjligt av ditt arbetsliv – din karriär.

 Vision arbetar med att skapa opinion och påverka de som bestämmer. Vision hävdar att goda villkor för medarbetarna är effektivt och skapar bra resultat i verksamheten. Vision driver på för att du skall få större inflytande över ditt arbete och att du ska få utvecklas i ditt yrke. Vision stöttar dig arbetsrättsligt när du får problem.  Ju fler medlemmar vision har desto lyckosammare blir vi i detta arbete.

 Vision är till för dig i både med och motgång.  

Mycket hänger naturligtvis på dig själv. Vad kan du själv göra för att du skall få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv? När är du ditt bästa jag? Får du vara ditt bästa jag? Som en av visions karriärcoacher vill jag bidra till att du ska hitta svaret på dessa frågor. Jag vill bidra till att du lär dig mer om dig själv. Att du utforskar vem du är och vad du drivs av?

 När har du flow? I vilka situationer på jobbet känns det bra?  Vilka arbetsuppgifter är roliga och meningsfulla? Vad har hänt när tiden bara försvunnit och du efteråt kan titta tillbaka och beskåda ett bra resultat i ditt arbete? Eller vad är det som gör att jobbet känns tungt? Att en dag på jobbet känns som en evighet av leda? Vad är det som gör att du inte kommer till din rätt i jobbet?

 Som du märker är det många frågor. Som karriärcoach har jag inte svaren utan frågorna som du själv måste tänka över och besvara. Personlig effektivitet bygger på att du får komma till din rätt och arbeta utifrån dina drivkrafter.  Att du får vara ditt bästa jag. Organisationens effektivitet förutsätter att medarbetarna uppnår personlig effektivitet. Detta är det bästa argumentet för dig i dialogen med arbetsgivaren.

 Enligt mig själv har jag världens bästa jobb. Just nu känns det så. För mig är en bra karriär ett bra jobb som jag trivs med, där jag får utvecklas och känna meningsfullhet.

Vad är karriär för dig? Anmäl dig gärna till någon av våra karriärtjänster på https://vision.se/Din-utveckling/Karriarcoachning1/

Rekommendera artikeln till en vän: