Visionbloggen

Vem äger vattnet i Chile?

I Chile är alla vattenbolag privatiserade. De flesta ägarna består av mindre privata ägare men det finns även multinationella företag som till exempel Suez. Den kanske mest oväntade ägaren är ”Ontario Teachers´ Pension Plan”. Det är alltså de Canadensiska lärarnas pensionsfond som äger två vattenbolag i Chile. Säga vad man vill men vi lever en väldigt globaliserad värld!

Visions har ett utvecklingsprojekt i södra Latinamerika där det Chilenska samarbetsförbundet FENATRAOS ingår. FENATRAOS är ett förbund som organiserar de som arbetar på vattenbolagen. I början av denna vecka genomfördes ett tvådagarsseminarium där förtroendevalda fick möjlighet att diskutera fackliga strategier för att arbeta för medlemmarnas bästa. På bilden nedan ser ni en bild på gruppen. Vintern har ju kommit till Chile och därför har deltagarna ordentliga ytterkläder på sig.

Förutom att delta på utbildningen träffades vi inom ramen för en projektstyrningsgrupp under min vistelse här. Projektet spänner även över Paraguay, Uruguay och Argentina.

Rekommendera artikeln till en vän: