Visionbloggen

Visions avtalsrörelse 2017 med Svenska kyrkan

I torsdags den 15 december träffades Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation för att dela med sig av respektives intressen för kommande avtalsrörelse.

Förhandlingarna kommer att pågå under våren och förhoppningsvis har vi ett nytt avtal klart innan det nuvarande löpt ut den 31 mars 2017. Visions yrkande i sin helhet hittar du här.

Kyrkan står inför en stor utmaning vad gäller personalförsörjningen framöver. Generationsväxlingen att många äldre går i pension och att inte alls lika många börjar jobba drabbar Svenska kyrkan. Många nya medarbetare kommer att behöva rekryteras och det är viktigt att branschens villkor kan vara konkurrenskraftiga för att locka nya arbetstagare till branschen. Därför har Vision framfört krav på bland annat förbättringar för arbetstagare under 40år och arbetstagare med barn.

För Vision är frågor kopplat till ett hållbart arbetsliv viktigt och yrkandet i sin helhet speglar den hjärtefrågan. Det ska vara kul att komma till arbetet och bidra, det ska du orka göra arbetslivet ut. Vi lägger fokus på kopplingen mellan arbetsliv och privatliv och rätten till återhämtning.

En annan viktig fråga är sambandet mellan lön och prestation. Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationen och andra fackförbund träffat ett nytt löneavtal under förra årets avtalsrörelse som ska tydliggöra processen. I år vill vi tillsammans med Svenska kyrkan arbeta för att öka förståelsen och användningen av löneavtalet ute på arbetsplatser runt om i landet. Detta för att du som medlem ska få bästa möjliga förutsättningar att utvecklas lönemässigt.

Uppdateringar under våren kommer vart efter vi drar igång förhandlingarna i slutet av januari.

Tills vi hörs igen får du ha ett bra slut på året 2016.

Kommentera gärna nedan!

Rekommendera artikeln till en vän: